Sammen for et styrket Nordmøre

På oppdrag fra Nordre Nordmøre Bru og Tunnelselskap AS har vi sammen med Miros Group AS og Teroc Independent Power AB installert bølgeradar for måling over talgsjøen for å legge grunnlaget i prosjekteringene av brostrekket over fjorden.

Sammen for et styrket Nordmøre

Vi har nylig fullført et spennende prosjekt som har involvert installasjonen av en Miros Bølgeradar. Målet for prosjektet er å samle informasjon om værforholdene i området for å bruke disse resultatene til å knytte nordmøre sammen med bro, som for øyeblikket er avhengige av ferge. Dette er et ambisiøst prosjekt, men det gir muligheten til å gi bedre og raskere transportmuligheter til befolkningen i regionen.

I samarbeid med Teroc Independent Power AB har vi installert 48VDC strømforsyninger til radarlokasjonen, som er 700 meter fra nærmeste tilgjengelige strømkilde. Kabelen ble forlagt med hjelp av helikopter og installert i naturen på en måte som respekterer og tar vare på miljøet. Det er også montert en batteribank og solcellepanel for å sikre nødforsyning av radaren ved strømbrudd.

Etter at radaren har stått montert i et år, skal vi stå for demontering av utstyret. Resultatene fra målingene vil bli brukt til utregninger for å bygge broen som trengs for å koble regionen sammen. Vi vil også gjerne takke alle våre samarbeidspartnere på prosjektet som har bidratt til å gjøre dette mulig. Dette er en viktig milepæl for regionen, og vi ser frem til å fortsette å samarbeide for å forbedre transportinfrastrukturen i fremtiden.

Miros Group AS har levert og montert radar.
Teroc Independent Power AB har levert strømforsyning med batteri og solcelle.
Sandblost AS har stått for installasjonen og vil være ansvarlig for vedlikehold i måleperioden.

Mer informasjon kan leses på NNBTs hjemmeside https://www.nn-bt.no/kryssing-av-talgsjoen

Raymarine Innbyttekampanje

22 august 2023

Bytt din gamle elektronikk og få 25% rabatt på tilsvarende Raymarine utstyr! Kampanjeperiode: 1. september til 31. oktober

Scroll til toppen